Riktiga inspiratörer

Titta på programmet från UR- Seniorer på elitnivå

Vi möter fem rutinerade friidrottare som på ålderns höst deltar i seniorvärldsmästerskapet i Lahti i Finland. Målet är guldmedalj och mottot är gemensamt: vila kan man göra i graven! Vi följer de medverkande under deras träningspass, men även privat och under den avslutande tävlingen.

Efter döden - återanvändning av organ och vävnader

Det är donationsveckan nästa vecka och jag kommer att vara i köpcentrum och prata i egenskap som donationsansvarig. Den  enskilt viktigaste saken du kan göra är att ta ställning och berätta för dina närnaste om du vill donera eller inte. Ett annat alternativ är att registrera sig i donationsregistret.
...donationsrådet finns även på facebook

/Marc


Den här gubben är rolig..

Nisse Simonson, numera pensionerad kirurg, har alltid intresserat sig för hjärnan och dess funktioner, nu senast i boken "Glöm inte minnet". Varför glömmer vi bort vissa saker? Och varför minns två personer olika saker från samma händelse?
Kolla klippet från UR

..en av mina favoritbloggar

..heter Hjärnfysik, den handlar om löpning och hjärnan. De senaste inlägget har rubriken:Hjärnan är nästan som en muskel. Självklart skriver han utifrån en frisk hjärnas perspektiv.Fast ändå tycker jag att vi med förvärvade hjärnskador har en hel del att snappa upp ur det han berättar om.


RSS 2.0