Svenska böcker om hjärnan och lärandeGenom exempel från egen och andras forskning, och öden hämtade ur verkliga livet, visar Torkel Klingberg hur hjärnan påverkas av allt ifrån gener till stress, fysisk aktivitet och nära relationerI fokus för Peter Gärdenfors nya bok står den unika mänskliga egenskapen att vara en lärande, och undervisande, varelse. Vi föds med en naturlig nyfikenhet och lust att lära. Det rör sig om ett slags informellt lärande, där motivationen tycks komma inifrån.

Mental träning-intressanta fakta

Fil Dr Lars-Eric Uneståhl, nestorn inom mental träning ger konkreta tips på hur man ska göra för att komma igång med att träna mentalt. Han har enkla sunda ideèr som baseras på vetenskap. De är dock mycket målstyrda och passar inte riktigt in i min träningsfilosofi. Mindfulness passar bättre.
Lyssna på programmet från coachtipset!!!som även har andra bra program.
 


Låt det lyckade gå till hjärtat, det icke lyckade till huvudet – inte tvärtom
Lars-Eric UneståhlHjärnan är som en muskel

Man kan träna musklerna - och det samma kan man faktiskt göra med hjärnan. Men om du vill få högre IQ ska du inte satsa på att lyfta skrot, utan istället förbättra konditionen, säger läkaren Maria Åberg.
....denna kunskap är intressant!!!!!.


/Marc

Strävar efter goda vanor
mina dagar
är mitt liv i miniatyr
som jag lever mina timmar
så bygger jag upp mina år
som jag jag lever mina dagar
så skapar jag mitt liv

/Marc

Istället för klass 9A

Lärarna arbetar ofta i pannloben där arbetsminnet finns, men då missar de elevernas stora aktivitet i hjässloben, center för motorik och rytm, menar Carl E Olivestam, forskare neurodidaktik.

 Efter min förvärvade hjärnskada är jag mer än någonsin i ständigt lärande.
...fick många aha-upplevelser efter detta program!

RSS 2.0