Ej utförsäkrad!

Nu är jag "sjukpensionär" på 50%- en märklig insikt och samtidigt lite lättad. ...enl de papper jag fick av Kassan(beslutsunderlag sjukersättning) kommer de att kontakta mig om exakt tre år för att åter göra en utredning av min arbetsförmåga. Jag får då en möjlighet att kritiskt utvärdera min arbetskapacitet . De framtida resultatet är helt beroende hur mina neuron har utveckats.
 Jag ska nu ansöka om försäkringsbidrag - man lär sig nya ting hela tiden. Jag försöker ta mig fram med nyfikenhet - det verkar vara en strategi som funkar./Marc


UR

Nu ska jag titta på UR`s länkar om hjärnan. Där finns massor av intressanta program.
...den nya kunskapen om hjärnan motiverar mig att sträva framåt samtidigt som den ger ökad insikt.

/Marc


Dopaminet sprutar!
Humor  bygger nästan alltid på att göra nya kopplingar i hjärnan. En komikers främsta trick är att leda in oss på en välbekant tankebana för att sedan göra ett tvärkast till något helt oväntat. Vi upptäcker en ny lösning, ett nytt tankesätt eller en oväntad kombination. Vi skrattar, och hjärnan njuter.


Jag och min intakta pannlob längtar till nästa omgång av Solsidan. 

Ska jag bli en nunna? Jag har läst i New Scientist att nunnor lever ett långt och friskt liv liv -deras sätt att leva gör att många neuron inte skadas.  När jag läser artikeln inser jag verkligen att mina neuron måste skötas men stor omsorg - de har med sina utskott stor kapacitet men samtidigt är de känsliga för både positiv och negativ stress.
Självklart fortsätter jag att synda, dock med större eftertanke.

...ikväll blir det en promenad med Uffe och ett glas rött.


Fyss - träning på recept

Fick idag ett nytt uppslag från en kollega nämligen Fyss och där läser jag bland annat:


Personer med restsymtom efter stroke är dekonditionerade och har nedsatt fysisk prestationsförmåga.

Tveksamhet har tidigare rått inför ren styrke- och konditionsträning hos dessa personer.
Ansträngning har ansetts vara kontraindicerad på grund av risk för framkallande av spasticitet. Ingen av de studier som har redovisats under senare tid har dock rapporterat att så verkligen är fallet. Styrketräning för nedre extremiteter visar signifikanta funktionella förbättringar.

Konditionsträning förbättrar toleransen att utföra aktiviteter i dagliga livet, eftersom personer med
stroke då kan utföra dagliga aktiviteter med lägre relativ belastning.Intressant - jag tar till mig allt som kan leda till en förbättring och nu väntar nya övningar. 


RSS 2.0